Fritid

Slip kreativiteten løs med silkegarn fra Kreativgarn

Slip kreativiteten løs med silkegarn fra Kreativgarn

Hvis du er hoppet med på strikkebølgen, har du sikkert følt dig overvældet af det enorme garnmarked. Der findes nemlig et utal af garntyper på markedet, der alle egner sig til en lang række formål. Så hvilket garn skal du vælge til netop dit projekt? 

Et godt bud på en smuk og holdbar garnkvalitet er silke. Der er nemlig en perlerække af grunde til at strikke og hækle i silkegarn, og dem kan du læse mere om her.

Silkegarn er spundet af naturlige fibre

Når du tænker på silke, ledes dine tanker formentlig hen på eksklusivitet og luksuriøsitet. I Kina har silke været et eftertragtet naturprodukt i mange hundrede år. Over en lang periode blev der faktisk gjort en dyd ud af at holde det hemmeligt, hvordan silketråden blev udvundet. Hemmeligheden er dog for længst sluppet ud til omverdenen, og Kina har ikke længere eneret på verdens silkeproduktion.

Silken, som vi kender den i dag, består af silketråde produceret af silkeormen, hvilket gør silke til et naturprodukt. De naturlige og glatte fibre i silkegarn giver det en særdeles blød og behagelig tekstur mod huden. Bl.a. af den grund er silkegarn et populært valg til strik eller hækling af trøjer og bluser.

En fugtabsorberende garntype med en flot finish

Når du strikker og hækler i blødt silkegarn, får du en helt særlig flot finish. Silketråden giver nemlig en flot glans og glat lethed, der både føles skønt mod huden og sikrer et tidløst udtryk i det færdige arbejde. Du kan således sagtens lægge en masse tid og energi i at strikke dit design i silkegarn, da det altid holder sig moderne.

En anden stor fordel ved at bruge silkegarn er dets fugtabsorberende egenskab. Silkefibrene kan absorbere helt op til 30 % af sin egen vægt uden at blive fugtig. Det gør silke til et rigtig godt valg, når du ønsker at skabe sommerlige designs.

Derudover har silke en brudstyrke på 4,8 gram pr. denier, hvilket er ganske højt. Brudstyrken ligger kun en smule lavere end nylon, der er kendt for sin slidstyrke. Der er altså al mulig grund til at vælge silkegarn til dine næste kreaprojekter.

Find silkegarn og meget andet hos Kreativgarn

Mangler du silkegarn i din garnkurv? Så kan du med stor fordel gå på opdagelse hos Kreativgarn.dk. Udover et stort udvalg af silkegarn, finder du også et kæmpe sortiment af alle typer garn, som du kan drømme om. Så er du klar til at slippe kreativiteten løs.