Friluft

Husk altid rigtig plæneklipperolie til din plæneklipper

Husk altid rigtig plæneklipperolie til din plæneklipper

Mens din plæneklipper sagtens kan køre på samme type benzin, som din bil, da er det en anden sag, når det kommer til olie. Her er det vigtigt at bruge plæneklipperolie og ikke almindelig motorolie, hvis du vil sikre, at din plæneklipper kører godt og holder længe – husk også at skifte plæneklipperolien regelmæssigt – eventuelt med inspiration og hjælp fra Weboil.dk.

Forskel på motorolie og plæneklipperolie

Grunden til, at du ikke skal hælde almindelig motorolie på din plæneklipper, er, at motorolie er en letløbsolie, der er skabt til bilens finere motor, og dermed er olien alt for fin til den mere simple motor, der sidder på en plæneklipper.

Det betyder, at plæneklipperen lynhurtigt vil bruge olien, og du risikerer, at den løber tør, og at motoren brænder sammen. I stedet skal du købe en plæneklipperolie SAE 30. Denne olie er en single-grade olie og kan bruges på langt de fleste plæneklippere, og olien opfører sig ens, uanset om den er kold eller varm.

Så tit skal du skifte olie på plæneklipperen

For at være sikker på, at motoren på din plæneklipper holder længst muligt, skal du sørge for at skifte plæneklipperolie med jævne mellemrum. Med en ny plæneklipper bør du skifte olie allerede efter 5-10 timers brug. Skift olien, mens motoren er godt varm, herved får du mest muligt skidt med ud. Herefter vil du i runde tal kunne køre omkring 50 timer inden næste olieskift. Gør det også gerne til en vane at skifte plæneklipperolie ved starten af hver klippesæson.

Sørger du ikke for regelmæssige olieskift, risikerer du, at plæneklipperens motor løber tør for olie og brænder sammen, eller at olien bliver for gammel og klumper sammen af for meget opsamlet skidt og for mange partikler, og derved ikke smører motoren, som den skal.

Når du skal skifte olie på din plæneklipper, er det nemmest, hvis du bruger et sugesæt med en plastikkanyle, så du kan suge olien op og hælde frisk plæneklipperolie på.

Altid billig plæneklipperolie og andre olier

Du kan finde olie til plæneklippere mange steder, men er du på udkig efter kvalitetsolie til gode priser, da er webshoppen weboil.dk et godt sted at handle. Du finder billig plæneklipperolie i forskellig størrelse, så du kan købe den dunk, der passer til dit behov – og har du brug for at købe AdBlue til biler finder du også AdBlue i både 10 liters dunke og i hele tønder.