Bolig

Du kan selv skifte bremsevæske på din bil

Du kan selv skifte bremsevæske på din bil

Bremsevæske er en kritisk del af bremsesystemet på din bil. Væsken har en begrænset levetid, og hvis væskens kogepunkt falder for meget, mister den sine egenskaber, og det kan i værste fald føre til, at bremserne på din bil svigter. Kogepunktet ændrer sig, fordi væsken absorberer fugt, og det vil med tiden påvirke bremsernes effektivitet og kunne udgøre en alvorlig sikkerhedsrisiko.

Hos FDM anbefaler man derfor, at væsken bliver skiftet med intervaller på to år. Derudover anbefales det, at bilens bremser renses grundigt hvert år.

Du behøver dog ikke nødvendigvis at køre på værksted for at få skiftet bremsevæske, du kan gøre det selv, enten ved at bruge en bremseudlufter eller ved at lade en bekendt hjælpe dig, så I er to personer om opgaven med at udlufte bremserne og udskifte væsken.

Overvejelser inden køb af bremsevæske

Når du skal skifte bremsevæske på bilen, er det vigtigt, at du går efter en væske af god kvalitet og en væske, der passer til din bilmodel og type, hvilket eksempelvis kan findes inspiration til hos Weboil.dk.

Kvalitet:

Gå efter en væske, der har et højt kogepunkt, og er designet til at modvirke dannelse af dampbobler, så du får en god og stabil bremsekraft, uanset kørselsforhold.

Koge- og vådkogepunkt

Jo højere et kogepunkt og vådkogepunkt væsken har, jo bedre kan den klare de høje temperaturer, der kan opstå i bremsen.

Kompatibilitet:

Du skal sikre dig, at den bremsevæske, du vælger, er kompatibel med det bremsesystem, der er i din bil.

Specialister i bremsevæsker og motorolier

Et af de steder, hvor du kan købe bremsevæske af høj kvalitet til faste lave priser, er hos virksomheden weboil.dk.

Her finder du et stort udvalg af væsker til forskellige bilmodeller, og du kan nemt finde frem til den rigtige bremsevæske ved at bruge webshoppens søgemodul og oplyse nummerpladen på din bil. Herefter finder systemet selv frem til egnede produkter, du kan bruge til netop din bilmodel og årgang. Er du i tvivl om, hvilken væske du skal vælge til din bil, eller i tvivl om noget omkring vedligeholdelse af bremser, kan du også benytte dig af firmaets rådgivningsservice og få hjælp ad den vej.

Udover bremsevæsker har weboil.dk også et stort udvalg af smøremidler og motorolier til biler og andre motorkøretøjer, som fx plæneklippere, så husk SAE 30 olie til plæneklipper, når du alligevel shopper på siden, så er både bil og plæneklipper godt kørende sæsonen igennem.