Bolig

Et varmt emne – opvarmning af boligen

Et varmt emne – opvarmning af boligen

Opvarmning af boliger og andre bygninger er et emne, der altid har fyldt meget i de køligere dele af kloden, og i dag nok mere end nogensinde. Der findes mange kilder til indendørs varme, og alle har deres positive og negative egenskaber. De senere år er vi blevet meget mere bevidste om især de negative.

Der hersker efterhånden en bred enighed blandt eksperterne om, at de fossile brændstoffer må udfases, og der arbejdes hårdt på at videreudvikle vedvarende energiformer.

På det private plan er folk henvist til de muligheder, der findes i deres område. Og hvis vi ikke ønsker at bruge fossile brændstoffer og ikke har økonomien til at installere solpaneler, er elvarme generelt en dyr løsning.

En gammel og gennemprøvet brændstoftype

Men vi kan også vælge det første brændsel, menneskeheden tog i brug: træ.

I en brændeovn kan vi bruge brændeknuder eller træbriketter, eller vi kan installere en pilleovn eller et pillefyr, der anvender træpiller.

De to sidstnævnte muligheder har den fordel, at de udnytter træ, der bliver til overs fra produktion af f.eks. bygningselementer, og som ellers ville gå til spilde.

Biobrændstof af høj kvalitet fra Polen

Barlinek er en polsk virksomhed, der er kendt og respekteret for sin produktion af trægulve. Gulvene fremstilles af hårde træsorter af høj kvalitet, og Barlinek lægger stor vægt på at udnytte deres træ så godt som muligt ved at omdanne restmaterialer til biobrændstof.

At købe træbriketter eller træpiller kan være lidt som at købe elastik i metermål; men med Barlineks træpiller og træbriketter, får du fuld valuta for pengene. Træpiller fra Barlinek består af savsmuld af eg, ask, mahogni og andre hårde træsorter; de har høj brændværdi og lavt vandindhold, og de efterlader aske i moderate mængder.

En webshop i grænselandet

www.pillemadsen.dk er en E-mærket webshop, der sælger 6 mm og 8 mm træpiller og træbriketter fra Barlinek og andre anerkendte mærker. Virksomheden startede i 2009 og har en butik, hvor der tales dansk i Harrislee, lige syd for den dansk/tyske grænse.

Når du handler i butikken, har du mulighed for at få Pillemadsen til at levere, hvilket de gør til det meste i landet. I så fald betaler man dansk moms, som er 25% af indkøbsprisen. Alternativt kan du selv vælge at hente dit biobrændsel, eller få en lokal fragtmand til at køre det op for dig. Vælger du denne løsning, kan du nøjes med at betale tysk moms på dine indkøb, som kun er 7%.

Hos www.pillemadsen.dk kan du købe biobrændsel i paller, eller du kan nøjes med nogle sække, hvis det passer bedre til dit behov.